18 feb 2020

Vi har fått digitale nøkler!

Ringes Park Vest sameie har nå som en del av et pilotprosjekt«OBOS NØKKEL» fått digitale nøkler til flere dører i Ringnes Park Vest sameie.

 

De dørene med symbolet ovenfor kan fra nå av styres av deres mobiltelefon. Merk at dere kun får tilgang til dører som dere ellers har tilgang til med nøkkel.

«OBOS Nøkkel» er digitale nøkler på mobilen levert av OBOS og det norske teknologiselskapet UNLOC. Per i dag er det gjennomført installasjon på hovedinngangsdører til alleoppganger, samt oppganger fra garasjeanlegg. Det gjelder kun på dører som har hatt elektroniske låser tidligere.

OBOS Nøkkel/UNLOC fungerer som et praktisk supplement til nøkkel- løsningen du har i dag. Du velger selv om du vil benytte deg av løsningen og dine eksisterende nøkler vil fungere akkurat som før.

OBOS Nøkkel/UNLOC gjør det mulig for beboere å bruke mobiltelefon for å åpne døren, samt dele nøkler med familien, venner og andre. Til daglig er det mange som trenger nøkkel til oppgangen. Utenom beboere og styret, kan også avisbud, pakkeleveranser, vaktmester, hjemmesykepleiere, vaskehjelp, håndverkere, familie og venner få tilgang. 

Istedenfor å dele ut fysiske kopier til alle som skal inn, kan man med et par tastetrykk i UNLOC-appen sende en personlig digital nøkkel. Dette kan være en permanent nøkkel til familie, eller tidsbegrenset nøkkel til andre besøkende. Digitale nøkler er personlig, tidsbegrenset (om ønskelig), lett å dele og lett å slettefor hver bruker.

Ringnes Park Vest er et stort sameie med mange eiere/beboereVi håper at dere har forståelse for at det til tider kan være stor pågang ved lansering av slike systemer. Vi vil imidlertid gjøre vårt beste for at dere skal få tatt dette i bruk så raskt som mulig.Styrets håndtering av nøkler skjer digitalt gjennom et importverktøy som er linket til OBOS kundeinformasjon. Styret kan med andre ord ikke overstyre dette. Styret linker adresser opp mot låser iht gjeldende låsplan.

 

Hvordan kommer dere i gang?

Det er svært viktig at dere har gitt samtykke til OBOS om elektronisk kommunikasjon og at deres telefonnummer er oppdatert i systemene til OBOS. De eiere som ikke har registrert telefonnummer hos OBOS eller har skiftet telefonnummer uten å melde ifra om dette vil ikke få benyttet seg av systemet før dette er registrert.

 

1. Last ned Unloc-appen gjennom Google Play eller App Store.  Dine digitale nøkler er registrert på deres telefonnummer og vil være tilgjengelig i appen.  

Les mer om hvordan Unloc-appen fungerer på:

https://www.obos.no/styre/obos-nokkel/for-beboere

2. Dere vil motta en SMS når de digitale nøklene er gjort tilgjengelig for dere. Dersom dere ikke mottatt nøkler innen 14 dager ber vi dere kontakte OBOS. Send e-post tilkristina.bennin@obos.no og kontrollere at deres kontaktinformasjon er riktig før dere kontakter styret. OBOS trenger da informasjon om navn, seksjonsnummer, telefonnummer og e-postadresse i henvendelsen. Hvis detikke hjelper med oppdatert kontaktinformasjon ber vi dere kontakte styret på e-post: rpv-nokkel@outlook.com  

3. Digitale nøkler distribueres direkte til boligeiere. NB!Leietagere må ta kontakt direkte med boligeier for å få tilgang. Boligeier må dele ut nøkler til leietakere gjennom appen. Husk at leieforhold også skal meldes til styret, ref husordensreglene.

4. Har du kontrollert at du har riktig kontaktinformasjon registrert? Se pkt 1. Har du fortsatt ikke fått nøkkel i appen innen 14 dager sender du en e-post til RPV-nokkel@outlook.com med "OBOS Nøkkel tilgang" i emnefelt, skriv:

For- og etternavn, 

Fullstendig adresse (gatenavn, gatenummer, oppgang, seksjonsnummer, Mobiltelefonnummer) uten dette vil ikke styret håndtere din henvendelse.

5. Med behov for teknisk support ta kontakt med Unloc gjennom appen med å trykke på "Help" knappen i appen. 

Noen tips for en god opplevelse. 

1. Legg Unloc-appen lett tilgjengelig på telefonen

2. Gjør klar appen litt før du kommer til døren

3. Del nøkler med nær familie og venner

4. Bruk "hjelp" knappen i appen for generelle spørsmål rundt løsningen. 

Spørsmål og svar:

Hva er fordelen med digitale nøkler?

Du sparer tid ved å slippe unødvendig tidsbruk på leting etter nøkler. Du slipper å bestille opp fysiske nøkler og brikker til svigerforeldre, barnevakt, hjemmesykepleie eller barna som roter de bort. Du får en mer fleksibel hverdag ved å sende en midlertidig nøkkel til en håndverker, pakkeleverandør eller en nabo som skal innom for å vanne plantene eller mat katten. 

Kan OBOS Nøkkel monteres på boligdøren til leiligheten?

Absolutt, seksjonseiere kan selv kjøpe UNLOC-kompatible låser til leilighetsdøren dersom dette er ønskelig. Styret kommer ikke å administrere dette på noen måter. Beboere håndterer slike låser i sin egen app. Se mere informasjon i appen.

Kan alle mobiltelefoner benyttes?

Alle mobiltelefoner med Bluetooth-funksjonalitet kan benyttes.De fleste smarttelfoner har det, men bluetooth må være slått på.

Hva med sikkerheten?
Sikkerheten med digitale nøkler er betydelig bedre enn med fysiske. I motsetning til fysiske nøkler kan ikke digitale nøkler mistes eller kopieres av andre, og ingen uvedkommende kan bruke løsningen. 

 

Med vennlig hilsen

Styret i Ringnes Park Vest Sameie

17.02.2020