Endret: 10 nov 2018     Opprettet: 6 jan 2017

Hvordan kvitte seg med avfall som IKKE er husholdningsavfall

Her kommer tips på hvordan du som beboer i Ringnes Park Vest enkelt kan kvitte deg med klær, møbler, byggavfall og nips - uansett om du har tilgang på bil eller ikke.

Det er hver enkelte beboer som selv har ansvaret for å frakte gjenstander en selv ønsker å kvitte seg med til Oslo kommunens angitte steder eller alternative løsninger.

I våre søppelskur er det kun tillatt å kaste vanlig papp, restavfall i vanlige plastposer, mat (grønne poser) og plast (blå poser).

“Søppeltaxi”

Hvis du raskt trenger å kvitte deg med søppel, for eksempel ved flytting, så kan mange forskjellige leverandører i Oslo tilby bl.a. rydding, henting og bortkjøring av så godt som all søppel. Her er noen av de ulike leverandørene som finnes i Oslo:

http://www.soppeltaxi.no/, http://oslosoppeltaxi.com/, http://www.junkbag.no/?p=soppelhenting, http://www.renholdsentralen.com/Soppel-Oslo.html

flere leverandører finner du om du googler  “søppeltaxi”.

 

Finn.no

Kanskje noen annen har kanskje bruk for din gamle lampe, kjøleskap eller defekte kommode. Legg ut en annonse på torget på www. finn.no, dette er i tillegg gratis. Hvis du velger å gi bort gjenstanden din så pleier som regel interesserte raskt å gi lyd ifra seg.

 

Minigjenbruksstasjoner

Bentsehjørnet- og Sofienbergparken minigjenbruksstasjon er våre nærmeste minigjenbruksstasjoner. Her kan du som privatperson gratis levere inn bl. a. klær, metall, trevirke, farlig avfall, småelektrisk, osv.

For fullstendige betingelser og åpningstider se:

https://www.oslo.kommune.no/avfall-og-gjenvinning/gjenbruksstasjoner/bentsehjornet-minigjenbruksstasjon/

og

https://www.oslo.kommune.no/avfall-og-gjenvinning/gjenbruksstasjoner/sofienbergparken-minigjenbruksstasjon/

Samtlige gjenbruksstasjoner i Oslo kommune finner du her:

https://www.oslo.kommune.no/avfall-og-gjenvinning/gjenbruksstasjoner/

 

Haraldrud gjenbruksstasjon

Har du tilgang på bil og henger? Da kan du kjøre til Haraldrud gjenbruksstasjon som ligger ca. 15 min nordøst fra Ringnes Park Vest. Her kan du som privatperson levere bl.a. møbler, større mengder hageavfall, bildekk osv. For fullstendige betingelser og åpningstider se:

https://www.oslo.kommune.no/avfall-og-gjenvinning/gjenbruksstasjoner/haraldrud-gjenbruksstasjon/

 

Maritabutikken retrobutikk

Maritabutikken er Maritastiftelsens bruktbutikk i Markveien 67.  Maritabutikken tilbyr arbeidstrening til bl.a. tidligere rusavhengige, innsatte på vei ut av fengselsopphold, ungdommer som er i ferd med å rette opp livet sitt og andre som trenger hjelp inn i arbeidslivet. Til Maritabutikken kan du levere bla imot nye eller gamle pyntegjenstander, antikviteter, bilder, møbler, bøker, sykler med mere. Hvis du ikke kan levere kan de være behjelpelige med å hente.

http://marita.no/avdelinger/marita-brukthandel-markveien

 

Retro Brukt Bjølsen

Stiftelsen RETRO for Håp arbeider med å gi gratis hjelp, primært til alle typer rusmisbrukere. Retro er en uavhengig, privat og non-profit organisasjon. De forskjellige gjenbruksbutikkene som RETRO driver finansierer den daglige driften av stiftelsen. Vår nærmeste RETRObutikk er beliggende på Bjølsen og dere kan du levere bl.a. klær, pyntegjenstandere og møbler.

http://retonorge.no/diverse/

 

Fretex

Fretex har omtrent 1800 tøybokser rundt om i Oslo hvor du kan levere klær, tilbehør, gardiner og sko.  Selv slitte og ødelagte ting er velkomne, så lenge de er tørre og rene. Finn din nærmeste tøyboks her:

https://www.fretex.no/gi-til-fretex/naermeste-fretexboks/finn-naermeste-fretexboks-i-kartet

Småting som bøker, nips, kjøkkenting osv. kan leveres rett til noen av Fretex sine butikker. I tillegg kan Fretex tilby gratis henting av møbler som du ønsker å gi bort.

 

UFF

Uff tar imot klær, sko, accessoirer og lettere husholdningstekstiler (duker, gardiner, håndklær, puter og sengetøy). Uff tar imot alle kvaliteter tøy og tekstiler, bare de er rene og tørre.

Nærmeste tøyboks finner du her:

http://www.uffnorge.org/toyinnsamling/hvor-kan-du-gi-til-uff


 

Sagene skolekorps loppemarked

Har som du ønsker å donere? Hvorfor ikke gi din støtte til lokalmiljøet. Sagene skolekorps arrangerer loppemarked 2 ganger i året rundt april og september og tar veldig gjerne imot lopper til disse arrangementene. Mer info finner du her:

http://sageneskoles.musikkorps.no/Containere

Hver høst og vår setter sameiet vårt ut containere så at alle beboere våre kan kaste ting på en enkel måte. Vi håper dog at flest mulige tenker gjenbruk og benytter seg av noen av de alternativer som nevnt oven.

 

Vennlig hilsen

Styret