16 okt 2019

Noen tips til selvhjelp vedrørende uønskede dyr!

Vi reiser mer, vi bestiller pakker fra nettet og det er noen grunner til at vegg-dyr, skjeggkre mm. har blitt mer vanlige i hele Norge.

Her er noen gode råd for å unngå / minimalisere skader fra slike dyr: 

 • Ringnes Park Vest har en god skadedyrforsikring, men sjekk at DU har innboforsikring som dekker skadedyr.
   
 • Tette alle rørgjennomføringer i egen leieighet. En bør tette ved tak og gulv på begge rørene som går parallelt i ett rom med akryl fugemasse. Det er bare å tørke bort det overflødige. Det går med mye fugemasse, ca 1 patron pr. leilighet, se bilde.  

  SkjeggkreStopp 290 ml er en nyutviklet og revolusjonerende hvit fug- og tettemasse basert på en egenutviklet «Hybrid Polymer» formel som gjør at den ikke tørker og slipper/sprekker. Dette er den ultimate fug- og tettemassen i kampen mot skjeggkre. Kan også benyttes som tettemateriell ved bekjempelse av sølvkre, edderkopper, veggedyr og andre krypende insekter.

 • Var OBS når du pakker ut kofferten etter å ha vært på reisefot.
   
 • Har du mulighet til å åpne pakker ute, kan det være smart. Kast pappen i pappcontainer umiddelbart.
   
 • Har du mistanke om at du har fått insekter, kan du for eksempel sette en sokk på støvsugeren slik at de ikke kryper ut igjen.Tøm støvsugerposen ofte. Sett opp limfeller.
   
 • Ikke kast matfettet ditt i vasken eller i do. Det er et festmåltid for rotter. I tillegg tetter det rørene – både dine egne og alle de som fører kloakk til renseanleggene.
   

Vi har nå forhandlet frem en har god løsning for et godt forebyggende arbeide også mot skjeggkre. Det vil komme mer info om dette i løpet av kort tid.

Med vennlig hilsen
Styret i Ringes Park Vest Sameie