31 jul 2020

Kriminelle er identifisert via overvåkningsmateriale etter gjentatte postkasseinnbrudd

Ringnes Park Vest har anmeldt forholdene (saksnummer 15186434). Gjerningspersonene har gjentatte ganger brutt opp våre postkasser – og slik vi har forstått det også herjet i postkasser i store deler av Oslo. De er ute etter pakker, kreditor og personopplysninger.

Har du post som har blitt stjålet, kort og pakker som ikke har dukket opp, eller blitt utsatt for id-tyveri i Ringnes Park Vest, må selv melde ifra til politiet og eget forsikringsselskap. Det er imidlertid fint om du også henviser til saksnummer som er blitt opprettet i sameiet sin anmeldelse (saksnummer 15186434).

Gjerningspersonene er både kvinner og menn. De er proffe og jobber i team. De legger ofte «uinteressante» brev tilbake, og lukker postkassene der det går. Det er derfor ikke sikkert at du legger merke til at de har vært i din postkasse. Vi ber deg derfor være ekstra på vakt mot id-tyveri og kreditkortmisbruk.

Det er flere og flere som går over til digitale postkasser – noe som også kan reduserer problemet: https://www.digipost.no/

Av personvernhensyn kan vi dessverre ikke legge ut bilder som kan identifisere ansiktene til gjerningspersonene. Vi kan heller ikke gi ut disse til andre en politiet. Det er overlevert mengder med godt overvåkningsmateriale til politiet.

Det er investert mye tid på disse forholdene. Vi håper på den måten at vi har bidratt til at politiet følger opp de straffbare forholdene på en god måte.

Hilsen Styret Ringnes Park Vest Sameie